Katrine Dalen tok andreplass i NM

October 22, 2016

Street workout

- Vi begynte i fjor og er egentlig bare en vennegjeng som koser oss, sier Katrine Dalen, som sammen med åtte-ni venner møtes så ofte de kan for å trene på Street Workout.

- Den største forskjellen fra turn er at der skal alt være så nøye og elegant, mens Street Workout er en røffere gateversjon. Øvelsene er mye av de samme, sier Dalen.

 

Kroppsbygning

- Street Workout er en fysisk aktivitet utført for det meste i utendørsparker og offentlige anlegg. Det er en kombinasjon av friidrett, calisthenics og sport, står det å lese på nettsiden streetworkoutnm.no.

Street Workout er et moderne navn for kroppsvekttrening, som betyr at man trener uten vekter og kun bruker tyngden av egen kropp.

- Sporten heter calisthenics der øvelsene er for eksempel armhevinger, shit-ups og stå på hendene. Street Workout er egentlig en lekeplass for voksne der man bruker fantasien, sier Dalen.

Ordet calisthenics kommer fra de gamle greske ordene «kalos» som betyr skjønnhet, og «sthénos» som betyr styrke, opplyser Wikipedia. Kunsten er å bruke kroppstyngden til å utvikle kroppsbygningen.

 

 

Norgesmesterskap

I helga tok Dalen andreplass i Street Workout NM.

- Målet var ikke medalje, men å jobbe med sceneskrekken. Man må tørre å utfordre seg litt, men det er lettere med et team i ryggen, forteller Dalen, og legger til at gjengen i Team Techniq har et veldig godt samhold.

- Calisthenics-sporten er veldig ny i Norge, i forhold til utlandet, forteller Dalen, som ble nummer to av tre jenter.

- Siden vi var så få deltakere kom alle til runde to, derfra ble det delt inn i poeng mot finalen, sier Dalen.

NM ble avholdt i Tufteparken Filipstad i Oslo. Tufteparken er en av 30 Tufteparker, og alle parkene er oppkalt etter Lasse Tufte som i 2011 fikk en idé om offentlige parker der alle kan trene gratis. Det eneste man trenger for å trene Street Workout er noen elementer som blant annet er en ribbevegg i metall, i tillegg til andre type elementer laget av metallrør.

 

Åpent miljø

- På NM i år fikk man tre minutter til å vise hva man hadde, og man må bruke minst to av elementene i Tufteparken. Deretter er det en finale, forklarer Dalen.

Team Techniq tok i fjor kontakt med Auli vel om å etablere en treningspark på Auli.

- Velforeningen fant en plass for treningsparken, sto for alt av utgifter og stilte mannsterke. Nå har vi lyst på en egen offisiell åpningsdag. Ellers har vi lyst til å arrangere åpne treninger, der alle som har lyst kan komme og se, eller delta på felles oppvarming. Dette er et åpent miljø, sier Dalen, som forteller at det innen calisthenics er viktig å passe på at man har de riktige stillingene.

- Det er et sosialt miljø hvor det er lett å komme i kontakt med andre mennesker, sier hun.

 

Bilder av de andre deltagerene

 

 

 

Kilde: http://www.raumnes.no/katrine-dalen-tok-andreplass-i-nm

 

Please reload

Meny

Please reload

Siste innlegg

Please reload

Tags

Please reload