Boksing - Katharina Thanderz

November 30, 2017

 

Navn: Katharina Thanderz
Alder: 29
Idrett: Boksing

 

Hvorfor valgte du akkurat denne idretten?
Jeg hadde alltid likt å se på kampsport som liten jente. Syntes det var en tøff idrett å se på.

Fortell om ting som har påvirket deg til valg av idrett?
Grunnen til at jeg endte opp med kampsport er fordi det passer til min personlighet. Jeg liker å være avhengig av meg selv når det kommer til resultater. I en lagidrett er man avhengig av at alle presterer på topp og samtidig for å bli best. Jeg liker følelsen av at ansvaret ligger på meg selv. Dette vil absolutt ikke si at kamport ikke er en team-idrett. Jeg sier alltid at det er kjempe viktig å ha et godt team for å nå toppen. Men, til syvende og sist, er det meg selv det står på i ringen.

 

Når startet du med denne idretten?
Jeg startet med kampsport for 11 år siden. I Februar  2007.
Hvilke mål har du satt for karrieren din innen denne idretten?
Et av mine mål er å bli best innenfor min vektklasse. Jeg ønsker å gå kamper mot de som er på toppen, og selfølgelig vinne.  Paralelt, vil jeg bidra med å løfte kvinneboksing. Være et eksempel. En av mine drømmer er å se at kvinneboksing får akkurat samme respekt, renumé og oppmerksomhet som mannlig boksing. At det ikke finnes, på noen mulige måter, forskjellsbehandling mellom oss. For å forklare akkurat det jeg mener med dette: like muligheter, interesse blandt folket, lik betaling, like regler i kamper...

 

Hva mener du er viktig for å bli god i din idrett?
Stanhaftighet, hardt arbeid, fokus, disiplin, tro på seg selv, og ydmykhet.
Hvilken egenskap vil du si er dine sterkeste i din idrett?
De egenskapene jeg nevner i spørsmål 5. Jeg trener hver eneste dag. Har veldig klare mål om hvor jeg vil. Jeg er veldig selvkritisk, og prøver å lære av mine egene feil hver dag. Jeg har en stor evne til å konsentrere meg, å være i en ”boble” før kamper, og under oppkjøringer.  Jeg tror også jeg greier å ha en fin ballanse mellom det å tro på meg selv, samtidig som jeg er ydmyk i forhold til andre.
Fortell om ting som har motivert deg til å velge denne idretten?
Valget av idretten var en veldig personlig avgjørelse. Men jeg har blitt motivert av kampsportsuttøvere jeg har sett opp til, til å fortsette å trene. Noen eksepler: Lucia Rijker, Gina Carano, Holly Holm...

 

Fortell om en person som har inspirert deg til å velge denne idretten.
Det har ikke vært en konkret person som har inspirert meg til å velge idretten. Valget av idretten har med de følelsene jeg fikk av å ta på meg hanskene den første dagen jeg gjorde det. Etter det, er det mange personer som har hatt en utrolig flott innvirkning på meg. Det dreier seg om de personene og treningskameratene jeg har vært så heldig å treffe i det miljøet jeg har vært i mens jeg har holdt på med kampsport.
Oppgi dine meritter
Spania mester i Kick Boksing i 2010, 2011 og 2012
Europamester i proff Kick Boksing (Low Kick) i 2011
Verdensmester i proff Kick Boksing (Low Kick) i 2011 (World Kick Boxing Federation)
Europamester i Proff Boksing i 2017 (EBU)

[supsystic-gallery id=22]

Hva er dine sterke sider?

Sterk selvilje, målbevisst, stahet, jeg gir aldri opp, jeg jobber hardt

Hva er dine svake sider?
Utålmodig, blir fort rastløs, lite fokus på det som ikke interesserer meg så mye, litt usosial, sjenert, takler ikke sene svar...

Hvordan vil du beskrive deg selv?
Sjenert, introvert, veldig positiv, sterk, empatisk og følsom.

Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?
Sjenert i starten, veldig pratsom når de først kjenner meg, dyp, morsom når jeg først har blitt kjent med noen, vanskelig å komme inn til min nærmeste sirkel, politisk korrekt, en person som har en tendens til å være i sin egen verden, litt usosial...

Hvordan definerer du suksess, og kan du gi meg et eksempel på noen du kjenner som du mener har hatt suksess?
For meg har suksess ingen ting med materiale verdier. For meg er suksess å ha muligheten til å ha det livet man ønsker å ha. Ha muligheten til å kunne stå opp hver dag å gjøre det man virkelig elsker, sammen med personer man er glad i. Suksess er et resultat av standhaftighet, ansvar, hardt arbeid, og en sund balanse mellom hodet og hjertet

Hva motiverer deg til å yte ditt beste?
Familien min og verdiene mine.

Hvilke situasjoner ser du på som de vanskeligste?
Å ikke kunne hjelpe til når noen strever med noe i livet, spesielt når det dreier seg om folk man virkelig bryr seg om. Økonomiske problemer, dårlig helse...

Fortell om et problem du har hatt og hvordan du løste det?
Etter EM kampen i Skien måtte jeg til legevakten for å sy kuttet jeg hadde fått over øyet. Jeg har alltid vært kjempe redd for nåler, så jeg overbeviste legen om å bruke et annet alternativ enn sy. Det endte opp med at han limte sammen kuttet. Veldig teit å være redd for nåler etter en kamp på 10 runder!

Hva er den tøffeste utfordringen du har møtt hittil?
Se fattigdom på nært holdt, og så komme tilbake hjem.

Hvis du kunne forandre noe ved deg selv, hva ville det ha vært?
Ikke tatt livet så alvorlig. Hatt en større evne til å ikke ta ting til meg som jeg gjør. Være litt mer tolmodig.

Ser du på deg selv som et konkurransemenneske?
Absolutt. Jeg hater å tape. Det er aldri i mine tanker. Men, hvis jeg først taper, aksepterer jeg det. Det motiverer meg bare til å jobbe enda hardere neste gang.

Hvordan takler du å få dine prestasjoner målt?
Jeg tenker aldri på at de blir målt. Jeg fokuserer bare på at jeg er veldig heldig som får gjøre det jeg føler så mye lidenskap for. Jeg konsentrerer meg om å være den beste versjonen av meg selv. Jeg måler meg opp med meg selv, og ikke andre. Jeg liker generelt ikke å sammenligne.

 

 

Hvem er ditt forbilde?
Farmoren min

Hvor ser du deg selv om fem år?
Litt eldre, litt klokere, verdensmester i boksing, med et spennende og travelt liv, en del reising, masse glede...

Hvor ser du deg selv om 10 år?
Om 10 år har jeg nok oppnådd en del av de tingene jeg ønsker meg nå. Jeg ser for meg at livet kommer til å gi meg nye utfordringer jeg kan jobbe med og som vil motivere meg. Jeg er en person som trenger mål, og om 10 år er nok ikke de målene i ringen lenger. Jeg kommer helt sikkert til å ha det travelt med forskjellige business planer, med å hjelpe andre idrettsutøvere på et mentalt plan (ser ikke for meg som trener), og kanskje jeg er heldig nok til å kunne bidra med å fortsette å løfte kvinneboksing.

Er det noen du har lyst til å takke?
Det er mange. Det høres ut som et standard svar. Men det er utrolig mange jeg må takke. Jeg føler meg veldig heldig fordi jeg har et fantastisk støtteaparat som er med meg i denne spennende reisen.
”Xule”: treneren min. Han har vært ved min side fra dag en, og har jobbet for ren lidenskap, uten å forvente noe tilbake. Det er det svært få som gjør i den verden vi lever i. Kjenner få personer med det hjertet han har.

Foreldrene mine: De har alltid støttet meg, og vært med på alle de kampene jeg har hatt. Selv når det sikkert er det verste de vet om.

Christian Marcet Ege: Min personlige trener. En flott person som absolutt for det beste ut av meg.

Maravillabox: Min promotor. De ga meg sjansen til å bli proffbokser, hjalp meg en del som amatør også, og de har sørget for at jeg har fått en utrolig bra start på min proffkarriere.

André Moen: Det er han som står bak at jeg fikk bokset i Norge for første gang. Han som står bak at jeg nå kommer til å få muligheten til å få mer synlighet i Norge. Han har et tett samarbeid med min promotor i Spania også.  Dette er noe jeg har jobbet lenge med uten noe særlig ”suksess”. En utrolig flott person, som uten tvil jobber med å få flere norske proffboksere ut på banen.

Please reload

Meny

Please reload

Siste innlegg

Please reload

Tags

Please reload